Aloite maksuttomasta varhaiskasvatuksesta


Lapsiperheet ovat nousseet loppukesän aikana julkisen keskustelun yhdeksi kärkiteemaksi. Monet miettivät, miten lapsiperheiden arkea voitaisiin helpottaa.

SDP:n kärkiteema perhepolitiikassa on mahdollistaa laadukas varhaiskasvatus kaikille. Se on paras tapa turvata kaikille hyvät eväät elämän rakentamiselle. Sillä pystytään vähentämään koulutuksen ja köyhyyden periytymistä, parantamaan oppimisen edellytyksiä, sekä vaikuttamaan myönteisesti jopa jatko-opintoihin ja näin parantamaan työllisyyttä ja kaventamaan tuloeroja.
SDP on asettanut tavoitteekseen maksuttoman varhaiskasvatuksen jo puoluekokouksessaan vuonna 2008. Tätä tavoitetta on pidetty vahvasti esillä ja mahdollisia askelia sen toteuttamiseen on haettu aktiivisesti.

Meillä Salossa on nyt tuhannen taalan paikka toimia edelläkävijänä ja napata maksuttomasta varhaiskasvatuksesta merkittävä vetovoimatekijä kaupungillemme. Käytännössä linjaus voisi olla alkuun vaikkapa tarjota joka viikko 15 tuntia maksutonta varhaiskasvatusta.

On selvää, että seutumme tulee jatkossa kilpailemaan asukkaista niin pääkaupunkiseudun, Turun seudun kuin Lohjankin kanssa. Menestyminen tässä vaatii valttikortteja. Aidosti ja konkreettisesti lapsiperheystävällinen Salo voisi olla monen perheen valinta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Salo ryhtyy valmistelemaan asteittain maksuttomaan varhaiskasvatukseen siirtymistä sekä hakee mukaan hallituksen maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun.

 

Salossa 25.9.2017

SDP:n valtuustoryhmä

Facebooktwitterlinkedinmail