Liikenneratkaisut tukemaan pendelöintiä


Kesällä saimme tiedon, että suuri yksityinen työllistäjä Microsoft lopettaa loputkin työpaikat Salossa ja sulkee toimipisteensä. Osa Salolaisista saa edelleen jatkaa yhtiön palveluksessa, mutta Espoon toimipisteessä. Jo tällä hetkellä Salosta pendelöidään todella paljon sekä pääkaupunkiseudulle että Turun suuntaan.

Kuntaliiton tilastojen mukaan 3% salolaisista kulkee työmatkaansa Helsingin suuntaan ja noin 5,5% Turun seudulle. Tämä vastaa noin 1500 asukasta. Sujuvan pendelöinnin edellytyksenä ovat toimivat liikenneratkaisut. Poismuuttava perhe tarkoittaa kunnalle aina myös tulonmenetyksiä verotulojen ja kulutuksen muodossa. Jos haluamme pitää kiinni asukkaistamme, meidän ryhdyttävä toimenpiteisiin liikenneratkaisujen suhteen.

Tarvitsemme asiallisen mahdollisuuden liityntäpysäköintiin mm. Somerontien ja moottoritien liittymään, sekä Muurlan liittymän läheisyyteen. Näiden lisäksi meidän on aktiivisesti ajettava parempia yhteyksiä moottoritielle. Näitä toimenpiteitä voisivat olla Salaistentien liittymä sekä uuden ohikulkutien rakentaminen loppuun saakka ensimmäisen vaiheen jälkeen.

Esimerkiksi Kirkkonummelta matka Helsinkiin kestää 45min ja Salosta nopeimmillaan 1h10min. Jos saamme nipistettyä matka-aikaa vähemmäksi, tuemme perheiden mahdollisuutta asua Salon seudulla ja pendelöidä työpaikoille. Salossa on edelleen kilpailukykyiset ja hyvät palvelut lapsiperheille. Me haluamme pitää kiinni asukkaistamme kehittämällä kaupunkiamme ja luomalla uusia mahdollisuuksia.

SDP:n kunnallisvaalityöryhmä

Leena Ahonen-Ojala, Kaarlo Alanko, Mikko Breilin, Lasse Helskyaho, Sirpa Kallio, Pekka Kymäläinen, Kirsti Lannermaa ja Matti Varajärvi

Facebooktwitterlinkedinmail