Saku Nikkanen: Yritysten tukeminen avain kasvuun


Salo sai viime viikolla tervetulleen tiedon rahoituksen saamisesta vaikeaan työllisyystilanteeseen. Alkuperäisissä uutisissa puhuttiin yli 20 miljoonan yhteispotista, mutta lukua täsmennettiin pian siten, että tukia voivat hakea myös muut kuin salolaiset yritykset. Salon osuus siis jää huomattavasti pienemmäksi. Joka tapauksessa Salolaiselle osaamiselle uutinen on pienimuotoinen lottovoitto. On tärkeä saada aivovuoto tukituksi ja uusia työpaikkoja syntymään osaamisen ympärille.

Kaupungin tiedotteessa(19.11) todetaan, että Yrityssalo tulee olemaan neuvojana tukien hakemisessa. On toivottavaa, että tässä työssä onnistutaan. Pk-yritykselle tukien hakeminen saattaa jo itsessään vaatia niin paljon resurssia, että ne jäävät kokonaan hakematta. Näin ei saisi tapahtua, vaan järjestelmän pitää kyetä opastamaan ja neuvomaan siten, että mahdollisuudet tukien hakemiseen ovat kaikilla samat. Jo
lähtökohtaisesti julkisia yritystukia pitää ohjata enemmän pk-sektorille, eikä vain suuryritysten tukemiseen, sillä kasvun avaimet piilevät pienemmissä toimijoissa.

Tällä hetkellä tukien saaminen on ollut pitkälti erilaisten investointien toteuttamista tai apua yrityksen laajentumiseen. Henkilökunnan osaamisen kehittämiseen niitä ei ole ainakaan suuremmassa mitassa ollut mahdollista saada. Olisikin tärkeää, että jatkossa tukia voisi hyödyntää myös henkilöstön koulutukseen, sillä osaaminen on merkittävä pääoma ja kilpailuvaltti.

Vaikka yrityksille ohjattavat tuet ovat merkittävä kädenojennus, tulee myös muita yrittämistä ja työllistämistä helpottavia toimenpiteitä toteuttaa. Yrittämisen riski on oltava olemassa, mutta palkansaajaan verrattuna yrittäjä putoaa monesti tukiverkkojen ohi.

Yrittäjän arjessa on useita uhkatekijöitä ja epäkohtia, joihin tulee tarmokkaasti tarttua. Esimerkkejä tällaisista epäkohdista ovat yrittäjän sairastapauksessa iskevä karenssi, taikka tilanne, jossa yrittäjän perheenjäsen sairastuu. Useilla pienyrittäjillä tulee myös eteen aikoja, jolloin työtä ei yksinkertaisesti ole riittävästi tarjolla. Näissä tapauksissa heillä ei käytännössä ole lainkaan työttömyysturvaa. Yrittäjien sosiaaliturvassa on siis paljon parannettavaa.

Suomeen on luotava hedelmällinen maaperä yritysten kasvulle. Tilauskantojen kasvattaminen edellyttää toteutuakseen myös lisätyövoiman palkkaamista. Palkkaukseen liittyvä riski on pienyrittäjälle usein kuitenkin niin suuri, ettei tätä askelta uskalleta ottaa. Täten yrityksen orastava kasvu saattaa kokonaan kuihtua. Kynnystä lisätyövoiman palkkaukseen tulisi kaikin keinoin madaltaa, sillä pienyrityksissä piilee Suomen suurin työllistämispotentiaali. Hallituksen tulisikin ohjata lisää elvyttäviä toimenpiteitä tämän
potentiaalin hyödyntämiseen. Demarien varjobudjetissa on hyviä vaihtoehtoja erikokoisten yritysten tukemiseen. Tukemisen tapoja on toki monia muitakin. Pääasia on kuitenkin, että myös kasvun vauhdittamiseen panostetaan pelkän leikkaamisen lisäksi.

Kasvun avaimet ovat käsissämme. On pidettävä huolta siitä, että niitä myös käytetään.

Tukiin liittyvää uutisointia löytyy mm. näiden linkkien takaa:

http://www.salo.fi/36468.aspx

http://www.sss.fi/2015/11/salo-saa-miljoonia-valtion-lisabudjetissa/

Kirjoittaja on salolainen kaupunginvaltuutettu.

Facebooktwitterlinkedinmail