Valtuustoryhmä: Tunnin juna on välttämätön kasvuinvestointi


Salon kaupunki on strategiassaan ottanut yhdeksi kärkihankkeekseen tunnin junan. Nopeampi ja varmempi ratayhteys on koko Varsinais-Suomelle välttämätön maakunnan elinvoiman turvaamiseksi. Tunnin juna parantaa liikkumisen edellytyksiä ja mahdollistaa työvoiman entistä paremmat mahdollisuudet pendelöintiin. Nykyinen rantarata on paitsi hidas myös epävarma.

Juuri julkaistun ilmastoraportin viesti oli huolestuttava. Maailmassa on ryhdyttävä pikaisiin toimiin päästöjen hillitsemiseksi. Tässä taistelussa liikenteen siirtyminen kumipyöriltä raiteille on yksi merkittävä osa. On kuitenkin turha kuvitella, että nykyisellä ratayhteydellä se olisi mahdollista.

Monet kuntalaiset pendelöivät työhön pääkaupunkiseudulle ja Turkuun haluamatta kuitenkaan pysyvästi sinne muuttaa. Näiden ihmisten työssäkäynnille toimivat liikenneyhteydet ovat elinehto. Mikäli joukkoliikenne ei toimi, pakottaa tämä yksityisautoiluun tai pahimmassa tapauksessa harkitsemaan muuttoa pois Salosta.

Tällä hetkellä raideliikenteessä myöhästymisiä on usein. Huolestuttavaa on, että niitä ei enää mitata muutamissa minuuteissa, vaan välillä jopa tunneissa. On helppo ymmärtää ihmisten turhautuminen heikkoon toimivuuteen. Yhden junan myöhästyminen aloittaa usein dominoefektin, jossa päivän koko liikenne myöhästelee yksiraiteisen radan vuoksi. Tämä asia on välttämätöntä korjata.

Tunnin juna ei ole ainoastaan liikenneinvestointi, vaan se takaa radan varrella oleville kaupungeille myös muita kehitysnäkymiä. Salon kaupungin kohdalla puhutaan useiden miljoonien rakennusinvestoinneista, joita nopea ratayhteys tukee.

Me emme voi päättää hidastaa maailmaa. Sen sijaan me voimme olla aktiivisesti tukemassa hankkeita, jotka mahdollistavat Salon tulevaisuuden kasvun.

Me tarvitsemme tunnin junan.

Facebooktwitterlinkedinmail