Hannu Eeva 1953-2020

Ajankohtaista,Salon Kaupunginvaltuusto

Ansioitunut opettaja, periksi antamaton taistelija

Rehtori Hannu Eeva kuoli nopeasti edenneen syöpäsairauden uuvuttamana 10.12.2020 67- vuotiaana.

Hannu Eeva syntyi Padasjoella 6.8.1953 nelilapsiseen perheeseen.. Hannun isä oli kuorma-autoilija ja äiti kotiäiti. Hannu Eeva kirjoitti ylioppilaaksi Padasjoen lukiosta v.1972 ja valmistui opettajaksi Jyväskylän Yliopistosta v.1976.

Vuonna 1980 nuori opettajapariskunta haki samanaikaisesti avoinna olevia opettajanvirkoja Halikosta ja tulivat molemmat valituiksi, Hannu Eeva Mustamäen peruskoulun luokanopettajan virkaan ja hänen silloinen puolisonsa Päivikki yläasteen matematiikan lehtoriksi. Mustamäen koulun luokanopettajan virkaan liittyivät sittemmin koulunjohtajan ja rehtorin tehtävät. Mustamäen koulun opettajan virasta Hannu Eeva jäi eläkkeelle v. 2013.

Opettajana ja kasvattajana Hannu Eeva oli innostava, motivoiva ja aikaansa seuraava. Hänen koulussaan vallitsi avoin ja ystävällinen ilmapiiri. Koulun ja kotien yhteistyö oli välitöntä ja sujuvaa.

Varsinaisen koulutyön lisäksi Eeva oli täydellisesti sisäistänyt ammattiyhdistysaktiivin roolin Opettajien Ammattijärjestö OAJ:ssä. Järjestötoiminnan kautta hän oli perehtynyt laajasti koululainsäädäntöön ja virkaehtosopimuksiin ja se näkyi myös hänen koulutyössään. Hänelle oli kunnia-asia, että koulun toiminta tapahtui juuri niin kuin siitä oli säädetty. Hallintoon liittyvät asiakirjat olivat valmiina ajallaan täsmällisesti laadittuina.  Ammattijärjestönsä palkkasihteerinä ja järjestökouluttajana hän oli valmis auttamaan ammattitovereitaan etuuksiensa ajamisessa maakunnassa ja laajemminkin. Vaikka Eeva monissa asioissa oli sovitteleva ja ratkaisuun pyrkivä, niin opettajien etujen ajajana hän oli tavoitteissaan pysyvä ja tinkimätön.

Virkatyönsä ja ammattiyhdistystoiminnan ohella Hannu Eeva oli aktiivinen sosialidemokraattinen kunnallispoliitikko. Hän oli mm. Halikon kunnanvaltuuston jäsen vuosina 1989–2008, josta ajasta neljä vuotta varapuheenjohtaja. Sosiaalilautakunnan jäsen hän oli vuodesta 1989 alkaen aina siiheen saakka kun Salon seudun kuntauudistus toteutettiin v. 2009.

Uudessa Salossa Eeva tuli valituksi kaupunginvaltuustoon vuosiksi 2009–2012 ja uudelleen vaalikaudeksi 2017–21. Salon teknisen lautakunnan jäsenenä Eeva toimi vuodet 2009–2017 ja opetuslautakunnan varapuheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen. Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana hän toimi vuodesta 2019 aina kuolemaansa saakka.

Kunnallispoliitikkona Hannu Eeva oli periksi antamaton taistelija, asioihin perusteellisesti perehtyvä, oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta korostava, yli puoluerajojen arvostettu poliitikko.

Hannu Eeva oli suuri luonnon ja eläinten ystävä. Erityisesti linnut kiinnostivat häntä. Hän opetteli lintujen nimet myös latinaksi.. Myös hiihtäminen ja puutarhanhoito olivat lähellä sydäntä. Mökki Perniössä oli rauhan tyyssija, tärkeä paikka hänelle.

Hannu Eeva oli kova tekemään työtä niin virassaan kuin myös luottamustehtävissään, eikä hän mökilläänkään osannut olla tekemättä mitään. Aina oli sielläkin jotakin parannettavaa…

Hannu Eevaa kaipaamaan jäivät Seija-puoliso, perheenjäsenet, laaja ystäväjoukko.

Simo Paassilta
Hannun ystävä, Halikon emeritus kunnanjohtaja