Salon SDP:n LUOTTAMUSHENKILÖVALINNAT TEHTY

Ajankohtaista,Tiedote

6.8.2021

Salon SDP:n kunnallisjärjestön luottamushenkilövalinnat on tehty, SDP ehdottaa keskustan osayleiskaavan avaamista

Salon SDP:n edustajisto on kokouksessaan päättänyt järjestön ehdokkaista Salon kaupungin luottamustoimiin kaudelle 2021-25.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ehdotetaan Saku Nikkasta (varajäsen Kaisa Palohonka) ja jäseniksi Leena Ahonen-Ojalaa (varajäsen Piia Keto-oja) ja Simo Paassiltaa (varajäsen Eetu Sadeharju). Paassilta voitti äänestyksessä Simo Vesan, josta ehdotetaan kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtajaa.

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi SDP ehdottaa Saija Karnisto-Toivosta.

Konkarivaltuutettu Piia Keto-oja saa johdettavakseen vapaa-ajan lautakunnan.

Opetuslautakunnan varapuheenjohtajaksi ehdotetaan 3. Sanna Pihakiveä, 2. tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi Timo Tammia sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan 1. varapuheenjohtajaksi Satu Parttimaata.

– Illan aikana oli muutamia äänestyksiä, mutta valtaosa valinnoista oli yksimielisiä. Äänestäminen kuuluu demokratiaan, ja niiden jälkeen on jatkettava eteenpäin yhtenäisenä joukkona, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Timo Tammi.

– Tuleva valtuustokausi tulee olemaan täynnä haasteita. Sote-uudistuksen läpivienti on ehdottomasti suurin yksittäinen kysymys seuraavien parin vuoden aikana, Tammi summaa.

– Kuntavaaliohjelmassamme otimme kantaa keskustan osayleiskaavan avaamiseksi. Valtuustoryhmä on sitoutunut viemään tätä tavoitetta eteenpäin. Meidän on löydettävä keinot rakentamisen vauhdittamiseksi sekä siihen, ettei keskusta-asuminen muodostu liian kalliiksi, siksi pidämme perusteltuna, että tällä valtuustokaudella kaavoitusta tarkasteltaisiin uudelleen. Keskusta kaipaa kipeästi siistiytymistä, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen.