Salon Demarit lahjoittivat seurakunnan Diakoniatyöhön

Ajankohtaista,Tiedote

Diakonia

Koska emme päässeet juhlimaan vappua perinteisesti, haluamme Me, Salon Demarit lahjoittaa vappuun varatut rahat hyväntekeväisyyteen, ja kohteeksi olemme valinneet Salon seurakunnan diakoniatyön ruokakassi-avustukset.

Salossa on paljon perheitä, joita koskettaa Koronan rajoitustoimista johtuvat lomautukset ja irtisanomiset. Tämä kiristää perheiden taloustilannetta ja juuri tähän haluamme tuoda helpotusta.

Salon seurakunnan diakoniatyön johtaja Kaisa Rauma kertoi, että he jakavat sekä avustuskasseja että leipää. Apua voi saada pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Korona-aikana tukea on jo saanut 502 hakijaa, jonka lisäksi leipää saa noin 60 taloutta viikossa. Avustusten hakijoiden määrä on lisääntynyt kevään edetessä.

Hakijoina on sekä yhden hengen talouksia että perheitä. Hakijoiden joukossa on myös itsenäisesti asuvia toisen asteen opiskelijoita sekä ihmisiä, joiden kuntouttava työtoiminta on nyt katkolla ja se pieni taloudellinen tuki puuttuu. Uusia ihmisiä tulee lähes päivittäin.

Lukuun ottamatta leivän hakijoita, kaikille hakijoille tehdään taloustilanteen kartoitus, jonka perusteella diakoniatyö päättää avustamisesta. Samalla diakonit voivat ohjata hakijan hakemaan esimerkiksi etuuksia, jotka kuuluvat heille tai keskustella talousasioiden hoitamisen mahdollisuuksista.

Yhden avustuskassin hinta on 27 €. Kassissa on laaja valikoima peruselintarvikkeita. Siinä on juusto, levite, jauhelihaa, makkaraa, lihapullasäilyke, hernekeitto, kauraryynejä, näkkileipää, ananassäilyke, maitojauhe, kahvipaketti ja kananmunia.

Miten Sinä pääset auttamaan?

Salon seurakunta on tehnyt meille auttamisen helpoksi. He ovat järjestäneet keräysluvan ja meille jää vain tehtäväksi lahjoittaa. Lahjoittamaan pääset suoraan oma nettipankkisi kautta käyttämällä tässä näkyvää tilinumeroa ja viitteenä Diakonia. Helppoa vai mitä.

Ja tietysti sinä voit haastaa oma lähipiirisi, työkaverit ja ystävät mukaan auttamaan.

Haluamme kiittää Salon seurakuntaa, että saamme auttaa heitä heidän työssään.

Lähde sinäkin mukaan auttamaan Salon seudun apua tarvitsevia!