Salon SDP ei hyväksy koulujen lakkauttamisia

Tiedote

TIEDOTE 2.11.2015

Julkaisuvapaa heti

Salon SDP ei hyväksy koulujen lakkauttamisia

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko esittää vuoden 2016 talousarvioesityksensä yhteydessä lakkautettavaksi kolme alakoulua: Teijon, Hajalan ja Pajulan. Salon SDP:n kunnallisjärjestön edustajisto ja valtuustoryhmä käsittelivät kouluihin liittyviä kysymyksiä kokouksessaan sunnuntaina 1.11.15

– Koulujen lakkauttaminen osana budjettia on yllättävää, koska asiaa ei ole käsitelty lautakunnan budjettikäsittelyjen yhteydessä. Pajulan kohdalla edellisestä päätöksestä ei ole kulunut kuin muutama kuukausi ja nyt asia tuodaan uudelleen esille. Kovin poukkoilevaa ja päätöksentekijöille asema on varsin kummallinen, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Leena Ahonen-Ojala.

– Teijo sai vihdoin kansallispuistonsa ja kylällä on muutoinkin hyvä kehittämisen meininki. On vaikea ymmärtää, että aluetta lyötäisiin korville lopettamalla koulu. Jos koulu kylältä lakkaa, ollaan aivan varmasti melko pian keskustelussa myös päiväkodin osalta, jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen.

– Hajalan koulun suhteen varhaiskasvatusyksiön lähteminen on sama uhkatekijä kuin Teijollakin. Lisäksi Hajalan sijoittuminen moottoritieliittymän yhteyteen on alueelle verraton vetovoimatekijä. Mikäli Salo haluaa lisää asukkaita, juuri näiden alueiden hyödyntäminen on olennaista. Alueelle ollaan saamassa myyntiin kaavoitettuja tontteja, joten koulun lakkauttaminen olisi todella lyhytnäköistä, Karnisto-Toivonen sanoo.

Kouluverkosta tehtiin laajamittainen selvitys vajaat kaksi vuotta sitten.

– Lasten ja nuorten palveluille soisin aikaa valmistella pidemmän tähtäimen suunnitelma siitä, mihin kouluverkon kanssa ollaan menossa. Nyt asiat putkahtavat esille ilman pidempää suunnitelmaa ja vaikutusten arviointeja, toteaa Ahonen-Ojala.

Verotuloina tuhannen ihmisen lähteminen tarkoittaa noin kolmea miljoonaa.

– Toistuva keskustelu koulujen lakkauttamisesta ei tee hyvää Salon pyrkimyksille saada kaupunkiin lisää asukkaita. Koulun lakkauttaminen saattaa johtaa jopa negatiiviseen säästöön, mikäli pendelöivät perheet päättävät muuttaa kaupungista pois koulun lopettamisen vuoksi, ennustaa Ahonen-Ojala.

Lisätiedot:

Leena Ahonen-Ojala
Kunnallisjärjestön pj.
044 588 8925

Saija Karnisto-Toivonen
Valtuustonryhmän pj.
045 630 9253