Tiedote: Salon muistettava myös muualla työssäkäyvät

Tiedote

Salon kaupunki suunnittelee mittavaa osaamiskeskusta, josta kerrottiin kaupunginvaltuustolle 11.4.2016. Osaamiskeskukseen panostaminen on järkevää, mutta kaupungin tulee huolehtia myös muista työssäkäynnin edellytyksistä.

– Osaamiskeskuksen hyötyjä voidaan odottaa joidenkin vuosien päästä, mutta esimerkiksi pendelöintiin liittyvät kysymykset ovat tätä päivää. Muualla työssäkäyvien osuus kasvaa jatkuvasti.

Salossa on Turun tai pääkaupunkiseudun suunnalla työssäkäyviä melkein kymmenen prosenttia työväestöstä. Tämä on merkittävä määrä ihmisiä, jotka päivittäin liikkuvat kuntien välillä. Linja-autolla liikkuminen on muutoksen kourissa ja VR on vähentänyt päivittäin kaksi pysähdystä Salossa.

– Nämä toimenpiteet ovat todellinen uhka salolaisten työssäkäynnille. Mikäli Salosta ei enää pääse sujuvasti kulkemaan junalla ja linja-autolla matkustamisen kustannukset nousisivat kohtuuttomiksi, joutuvat ihmiset tekemään muita ratkaisuja. Salon on pidettävä huolta, että liikkuminen työhön on vaivatonta. Edunvalvonta tässä asiassa on erittäin tärkeää.

Ongelma on myös kunnollisten liityntäparkkien puute ja autot joutuvat seisomaan yrittäjien parkkipaikoilla.

– Kaupungin tulisi harkita liityntäparkkia esimerkiksi Muurlaan tai Halikkoon, josta voisi sujuvasti siirtyä linja-auton kyytiin.

– Salon kaupungin tulee tehdä aktiivista elinkeinopolitiikkaa, mutta tämä ei saa olla vastakkainen kuntapalveluiden kanssa. Mikäli teemme panostuksia osaamiskeskukseen ja pendelöintiin, ei tämä saa tarkoittaa uusia leikkauslistoja.

Lisätietoja kuntavaalityöryhmän pj. Matti Varajärvi p. 0400 322 540