Karnisto-Toivonen ja Ahonen-Ojala: Pitkäjänteinen työ elinkeinopolitiikassa näkyy

Ajankohtaista,Mielipide

Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi torstaina 11.2 Kuntarankingin, jossa Salon seutukunta nousi hienosti kolmannelle sijalle. Salon kaupunki pitää yksittäisenä kaupunkina kolmatta sijaa suurten kaupunkien joukossa. Yritysten tyytyväisyys oli parantunut kaikilla mittareilla.

Kahden vuoden välein toteutettava Kuntaranking mittaa alueiden elinvoimaisuutta yritystoiminnan kannalta.  Salon seutukunta on noussut vuoden 2017 mittauksesta viisi sijaa ylöspäin.

Elinkeinopolitiikka on pitkäjänteistä työtä ja Salossa ensimmäiset askeleet tämän valtuustokauden jatkuneelle hyvälle kehitystyölle otettiin jo edeltävän kauden lopulla, kun kaupunki päätti yhdessä muiden sijoittajien kanssa hankkia nykyisen IoT Campuksen kiinteistökokonaisuuden.

Tämä päätös on kantanut hedelmää mm. Valmetin akkutehtaan sijoittumisella Saloon. Lisäksi Campuksella on lukuisa määrä muita Salon elinvoiman kannalta olennaisia yrityksiä ja toimijoita. Campuksen perustamisen jälkeen kaupungin päätöksenteko on pariinkin otteeseen, kun siihen liittyviä laajennuspäätöksiä on tehty.

Hyvän elinkeinokehittämisen edellytykset lähtevät kaupungin myönteisestä suhtautumisesta yhteistyöhön yritysten kanssa. Päätöksenteon nopeus, sujuvat kaavaprosessit, hyvät yrityspalvelut, riittävä tonttitarjonta sekä aktiivinen vuoropuhelu eri tahojen välillä ovat sellaisia asioita, joiden varaan elinkeinopolitiikkaa on hyvä edelleen rakentaa. Erityisen kiitoksen ansaitsee Salon elinkeinoyhtiö Yrityssalo, jonka palvelut keräävät laajasti kehuja ja arvostusta.

Salolla on oivalliset mahdollisuudet kehittyä entistä paremmaksi kaupungiksi asua, elää ja yrittää.  Kilpailuvalttimme ovat sijainti, tulevaisuususko sekä monipuoliset palvelut ja elinkeinorakenne. Sille pohjalle on hyvä jatkaa kehitystyötä edelleen.

Jotta Salo säilyttää kilpailukykynsä myös tulevaisuudessa, tulee aktiivisen elinkeinopolitiikan jatkua myös tulevan valtuustokauden aikana. Tämä vaatii poliittista yksituumaisuutta ja sujuvuutta kaupungin kehittämiseen.

Me uskomme Saloon.

Saija Karnisto-Toivonen
kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Leena Ahonen-Ojala
kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja