Saija Karnisto-Toivonen: Panostuksia tulevaisuuteen

Mielipide

Salon kaupunki on elänyt viime vuodet jatkuvien huonojen uutisten ympäröimänä. Kaupungin elinvoima on väistämättä kärsinyt jatkuvista ikävistä muutoksista alueellamme. Viimeisen muutaman viikon aikana olemme saaneet lukea hyvin päinvastaisia uutisia. Microsoftin raunioille on syntynyt uutta kuhinaa ja yritystoimintaa.

On ollut hienoa huomata, että synkkyydessä vellomisen sijaan on ryhdytty aktiivisesti toimeen Salon uutta tulemista varten. Elinkeinopolitiikka vaatii myös kaupungilta panostuksia ja resurssia, jotta pystymme kilpailemaan muiden kuntien kanssa. Kilpailu yrityksistä on kovaa, eikä houkuttelemiseksi riitä pelkkä hyvä sijainti tai vapaat toimitilat.

Kaupungin on oltava valmis uuteen yritystoimintaan myös muilla keinoin. On kyettävä toimimaan nopeasti, autettava tarvittaessa rekrytoinneissa, tarjottava verkostoitumisen mahdollisuuksia ja osata markkinoida itsensä. Tässä on nyt terästäydytty aivan eri tavalla kuin muutama vuosi sitten Nokian ison ilmoituksen jälkeen. Kiitos siitä kaupungin elinkeinopalveluille yhteistyökumppaneineen!

Nyt tekeillä oleva osaamiskeskushanke, johon kaupunginvaltuusto joulukuussa myönsi määrärahaa, on saatava pikaisesti maaliin. Keskus on panostus tulevaisuuteen. Työllisyysasteen nostaminen on pitkällä aikavälillä ainoa keino Salon lopulliselle nousulle ja elinvoimaisen kunnan olemassa ololle. Tähän tarvitaan uutta yritystoimintaa, jonka avuksi osaamiskeskusta ollaan tekemässä. Salon ei myöskään ole varaa menettää osaajiaan muualle.

Asioiden etenemiseen eivät vaikuta ainoastaan virkamiesten toimet, vaan myös meidän luottamustehtävää hoitavien on otettava oma vastuunsa päätösten loppuun saattamisessa. Toivottavasti uudet ajatukset pääsevät elämään ja osaamiskeskus etenee myötätuulessa kohti päämääräänsä!